Skip to main content
Nyheter

Intervju med höstens värdföretag

By 2019-12-30mars 3rd, 2020No Comments

Vi träffade för en intervju Josefin Gudmundson, General Manager för Clarion Collection Hotell Fredgatten, som var första värdföretaget för Öppna företag i höst.

 

Hej och välkommen som första värdföretag för föreningen Öppna företag!

Hej! Tusen tack för det, det är hedrande och roligt att få vara först ut.

Varför tackade Clarion Collection Hotell Fregatten ja till att vara värdföretag för Öppna företag?

Att vara ett öppet företag är otroligt viktigt för oss på alla sätt. Vi har relativt nyligen blivit medlemmar och vi har redan skapat ett fint samarbete och med er. Det är kul att få välkomna de andra medlemmarna till oss och få berätta vad vi gör för att vara ett öppet och inkluderande företag.

Hur jobbar ni idag med öppenhet och inkludering?

För oss är detta en självklarhet och vi är stolta över att tillhöra Nordic Choice Hotels där just öppenhet och mångfald ligger i våra grundvärderingar. Vi välkomnar alla, oavsett vem man är, var man kommer ifrån och vem man tycker om. Vi vågar ta ståndpunkt och har bland annat varit sponsorer för Europride i många år där “Room For All” är grundtanken och som också står på alla våra medarbetares arbetskläder under somrarna.

Hos oss på Clarion Collection Hotel Fregatten har vi medarbetare med 12 olika nationaliteter vilket skapar en spännande dynamik! Vi har två superhärliga kollegor i housekeeping och i frukosten som behöver extra stöd. Vår underbara Julia med Downs Syndrom har förgyllt oss och våra gäster i över nio år.

Under året genomför vi medarbetarundersökningar där flera av frågorna är direkt kopplade till ämnet där vi har haft ett positivt resultat och det är glädjande och bevisar att vi har en bra arbetsmiljö och kultur.

Ett annat exempel på hur vi jobbar är vårt lokala projekt, The Good Neighbour, där vi samarbetar med Röda Korset på flera olika sätt. Vi samlar exempelvis in julklappar under fyra veckors tid som vi sedan skänker till nyanlända familjer genom Röda Korset. Vi erbjuder våra konferenslokaler och fika kostnadsfritt varje lördag då Röda Korset håller utbildningar för nyanlända för att lättare komma in i samhället. Dessutom har vi tillsammans med Röda Korset och er på Öppna Företag tagit fram ett koncept som heter We Meet. Det är ett nätverk som riktar sig till näringslivet och arbetssökande med utrikes bakgrund. We Meet är förutsättningslösa lunchträffar för att skapa kontakter som förhoppningsvis leder till arbeten eller praktikplatser.

Vilka fördelar ser ni med att jobba på ett öppet och inkluderande sätt?

Vi ser många fördelar! Vi tror att det skapar större engagemang och stolthet bland våra medarbetare. Genom att välkomna alla tror vi gör att vi kan erbjuda en trygg arbetsplats med lojala kollegor, vilket direkt speglar av sig mot våra gäster. Med kollegor från många olika kulturer skapas mångfald och dynamik som stärker oss som grupp. Genom att vara ett accepterande och öppet företag vill vi tro att vi erbjuder en attraktiv arbetsplats och på så vis kan vi lockar fler arbetssökande. Våra medarbetare är det viktigaste vi har och mår de bra och trivs på jobbet ger vi automatiskt våra gäster bättre service, vilket också skapar bättre resultat i slutändan!

Ser ni några utmaningar eller hinder i arbetet för öppenhet?

I det stora hela ser vi inte många utmaningar. I vissa situationer kan det dock uppstå kulturkrockar mellan medarbetare och ibland kan språksvårigheter försvåra viss kommunikation.

Hur tror ni att värdskapet på Öppna företag kommer att påverka er på längre sikt?

Vi tror att värdskapet kommer påverka oss positivt på många sätt på såväl lång som kort sikt. Vi hoppas och tror att vi kommer skapa en ännu större intern stolthet då vi lyfter vikten av att vara ett öppet och inkluderande företag. För oss är det viktigt att nå ut med våra värderingar och att komma i kontakt med fler företag som vill åt samma håll kan vi gemensamt bidra till att skapa ett ännu bättre företagsklimat i Varberg.

Tack för att ni är med oss, vi ses på era aktiviteter!

Tack själv för att vi får vara med i ett bra och viktigt nätverk!