Skip to main content
Nyheter

Medlemsfrukost hos värdföretaget Hotell Fregatten

By 2019-12-06No Comments

En fredagsmorgon i november samlades nästan 30 medlemmar från Öpnna företag till en medlemsträff som anordnades av värdföretaget Hotell Fregatten. Samtidigt som medlemmarna njöt av en fantastisk hotellfrukost berättade hotellchefen Josefin Gudmundsson om hur Hotell Fregatten och hela Choice-koncernen arbetar med öppenhet.

Mångfald, öppenhet och inkludering är viktiga för hela Choice- koncernen. Hotell Fregatten har anställada från 13 länder. De välkomnar olikheterna även om det innebär även utmaningar i både kommunikation och ibland kulturkrockar. Funktionsvariationer är inget hinder utan de ser till individens arbetsförmåga, att alla bidrar så gott de kan. Öppenhet och inkludering skapar en kreativare och mer trivsam arbetsmiljö där alla medarbetare känner sig både sedda och hörda.

Dessutom har hotell Fregatten en hel del CSR- aktiviteter: ett samarbete med Röda korset med utbildningslokaler, de sänker pengar till Unicef när gästen avstår från hotellrumsstäd, de tar emot julklappar från gäster och allmänheten under namnet ”ensam julgran söker klappar”, säljer smycken för välgörenhet i receptionen mm.

Deras koncept We Meet sker i samarbete med Röda korset, Öppna Företag och Arbetsförmedlingen. We meet anordnar träffar där arbetsgivare och nyanlända arbetssökande kan träffas, förutsättningslöst, över en lunch.

Besökarna fick en massa inspiration om hur de kan arbeta med öppenhet och inkludering just i deras företag, både i stort och smått.

I samtalen konstaterades att förändringen sker i små steg, och det är viktigt att de röster som talar för en öppnare och ljusare framtid låter högre än de mörka röster som idag tar plats i samhället och i debatten.

Tack hotell Fregatten för en välarrangerad frukostträff. Nästa träff sker i början av 2020, hos vårt nästa värdföretag.