Skip to main content
Nyheter

Nytt År=Ny kunskap

By 2022-01-14No Comments

Datadriven utveckling

Alexandersoninstitutet har dragit igång ett initiativ som jag gissar kan vara spännande för er. Det är ett kortare program som handlar om att komma igång för att bli mer datadriven och att utnyttja data som finns både inom och utom sitt eget företag på ett smart sätt. Att vara datadriven är ju ett hett ämne just nu och många satsar hårt på det. Förenklat handlar det om att bli bättre på att lära sig att använda fakta snarare än magkänsla i beslutsfattande. Gissningsvis har ni en del idéer om möjlig användning av data även hos er som ni kanske inte kommit igång med? En datadriven approach kan givetvis även stärka initiativ inom ramen för Öppna Företag, vilket gör att jag vill uppmuntra medverkan. 

Jag har just pratat med Christian Lauritzen, entreprenören som leder initiativet, både för att förstå mer om programmet och vad det kan skapa för nytta. Programmet innehåller tre träffar om en halv dag vardera:

  • Första träffen handlar om fördelarna med att vara datadriven, vad det innebär och exempel på olika tekniker och konkreta case-exempel. 
  • Andra träffen handlar om att identifiera ett möjligt projekt inom sitt företag. 
  • Tredje träffen handlar om hur man kommer igång och lägger upp projektet. Därefter ingår 10 timmar coaching per företag.

Antalet deltagare är begränsat – endast fem företag i varje program. Det kommer köras tre gånger, där det första programmet drar igång i 26 januari och de två andra har programstart den 22 feb respektive 7 mars. Det är kostnadsfritt, eftersom det ingår i regionens satsning på att öka vår konkurrenskraft. Först till kvarn…
Vi förmedlar gärna kontakten med Christian Lauritzen, eller så kan ni anmäla er direkt här;