Skip to main content
Nyheter

Öppna företag i Pride Varberg

By 2017-07-01september 5th, 2017No Comments

För tredje året arrangerades Pride-festivalen i Varberg, och i år deltog ordförande Mathias Frenzel som regnbågsambassadör och invigningstalare.

Invigningstalet handlade bland annat om hur vi behöver tänka annorlunda för att skapa ett välmående samhälle som inte har negativ påverkan på varken människa eller miljö. Då går det inte att bara följa normen.

– Vi kommer att behöva acceptera och respektera en mångfald av idéer för att få fram nya affärsmodeller, nya tillverkningsmetoder och framför allt nya sätt att mäta framgång, baserat på en balans mellan människa, miljö och ekonomi.

Genom att visa sårbarhet öppnar vi för kontakt. Sårbarhet är en styrka i kommunikationen, inte en svaghet som normen säger – framför allt den traditionella normen för hur en man bör vara.

Vad är har då detta med Pride att göra?

– Kreativitet uppstår inte av sig själv eller av en slump. Kreativitet kräver bland annat öppenhet, mångfald, respekt, acceptans, divergent tänkande och ett icke-dömande förhållningssätt. Det är väl ungefär vad Pride till stor del går ut på, avslutade Mathias.

Mathias höll också en föreläsning om Öppna företag på pre-pride 30 juni, då med fokus på hur öppenhet är lönsamt inte bara för den enskilda människan utan även för företagare.

Läs mer om Pride Varberg 2017